E-mail: ho@ordblindeskolen.dk

speaker

Ordblindhed - hvordan defineres det?

Det kan være svært at præcisere ordblindhed, og hvilke problemer det kan give for den enkelte i hverdagen, da sværhedsgraden af det er forskelligt fra person til person.

Kort beskrevet er ordblindhed en vedvarende funktionsnedsættelse, som har store konsekvenser for det at læse og skrive.

Lider man af ordblindhed, kan det være svært at:​

• Læse nye ord
  • Læse endelser
  • Stave – især lange og sjældne ord
  • Stave endelser
  • Formulere sig skriftligt
  • Lære fremmedsprog

Desuden har personer, der lider af ordblindhed, haft vanskeligheder med at lære at læse fra de var børn. De fleste unge og voksne ordblinde har lært sig at læse, men for mange er stavning og skrivning stadigvæk et problem.

For unge og voksne ordblinde kan det være svært for eksmpel at:​

• Skrive jobansøgninger
  • Læse og skrive på arbejdet
  • Klare læse- og skrivekravene på en uddannelse
  • Hjælpe deres børn med lektielæsning
  • Følge med i IT-udviklingen

Ordblindhed kan dog blive afhjulpet, således det bliver nemmere for den ordblinde at læse, stave og skrive. Her er ordblindeundervisning for voksne og unge og målrettet vejledning vejen frem.

Hovedstadens Ordblindeskole tilbyder vi flere forskellige kurser for at afhjælpe ordblindhed. Læs mere her.

Vores medarbejdere er alle dygtige og erfarne undervisere, der kan gøre en stor forskel i din hverdag. Du er mere end velkommen til at kontakte os på telefon 35 42 75 66 eller på mail ho@ordblindeskolen.dk, hvis du ønsker at vide mere om ordblindhed.

​Er du I tvivl, om du er ordblind, så ring til os:

Tlf.: 35 42 75 66

Hovedstadens  Ordblindeskole  •  Trondhjems Plads 4  •  2100 København Ø  •  Telefon: 35 42 75 66​ •  E-mail: ho@ordblindeskolen.dk